Debbie (Angsten – 4 sessies counseling)
“Paul stelde mij direct op mijn gemak tijdens het eerste gesprek wat erg prettig was. Hij heeft volledige aandacht voor je en luistert goed.
Ik ben op jonge leeftijd mijn vader verloren en heb dat nooit goed verwerkt. In het dagelijkse leven had ik te maken met angsten en andere dingen die mij soms enorm in de weg konden zitten. Paul heeft mij geleerd om weer de rust in mezelf te vinden en het onverwerkte verdriet een plekje te geven. Nu het traject voorbij is, voel ik me ook veel krachtiger en kan ik beter over dingen praten. Daar ben ik Paul heel dankbaar voor!” (Veenendaal)

Rick (Vermijdingsgedrag – 4 sessies counseling)
“De afgelopen weken heb ik veel gehad aan de tips die je mij hebt meegegeven. Ik denk dat ik de juiste richting heb gevonden om weer op voort te borduren en mijzelf persoonlijk verder te ontwikkelen. Ik wil je hartelijk danken voor de gesprekken die ik met je heb kunnen voeren. Ik heb de gesprekken altijd als veilig en aangenaam ervaren.” (Waddinxveen).

Jantine en Alex (Relatietherapie – 4 sessies)
“Als ik het vergelijk met een half jaar geleden gaat het nu een stuk beter met mij/met ons. Relatie is een werkwoord dus het blijft altijd wel opletten en inzetten 
Bedankt voor je hulp!” (Opheusden)

Anneke C. (angst, stress en nervositeit in sociale situaties – 3 sessies hypnotherapie)
“Paul is een oprechte therapeut die mij heeft geholpen mijn doelen te bereiken. Na het volgen van de sessies voel ik mij rustiger en durf ik op mijzelf te vertrouwen.”
(Veenendaal)

Heleen T. ( paniekaanvallen – 3 sessies hypnotherapie)
“Heel erg bedankt voor je luisterend oor en de fijne sessies. Zij hebben mij enorm geholpen om van mijn paniekaanvallen af te komen. Ik voel mij nu veel zelfverzekerder. Paul je bent een fijn, empathisch mens.” (Zoetermeer)

Mink de J. (moeite met communicatie en relaties aangaan – 10 sessies coaching en counseling)
“Het gaat met mij goed. Ik heb aardig wat mensen die ik ken en die mij dierbaar zijn gesproken en de gesprekken zijn goed verlopen. Ik denk dat ik het de komende tijd wel ga redden en ik voel ook dat ik vooruit ben gegaan.” (Rhenen)

Souhaila (emetofobie – 2 sessies hypnotherapie)
“Het gaat sinds de sessies stukken beter. Ben blij dat ik ben geweest en Paul is een hele fijne rustige man die goed luistert en je goed op je gemak kan stellen.” (Zoetermeer)

Marieke (negatief zelfbeeld en stress – 5 sessies)
“Paul is een benaderbaar en prettig mens met een oordeelvrij luisterend oor. Hij stelt de juiste vragen die je verder helpen en biedt inzichten aan om dat te ondersteunen. Ik ervaarde veel stress en een negatief zelfbeeld, had veel gedachten die mij belemmerden in het dagelijkse leven en voelde me regelmatig onrustig. In Paul vond ik iemand die mij kon ondersteunen in het ontrafelen van mijn zelfbeeld, het samenbrengen van mijn ratio en gevoel en om te komen tot een manier om weer dichter bij mezelf te komen.” (Rhenen)

Johanna en Johan (relatietherapie – 8 sessies)
“Na een paar therapeuten geprobeerd te hebben vonden we in Paul eindelijk iemand die echt en met gevoel naar ons luisterde. We zochten hulp bij ‘Verder na vreemdgaan’. Hij kon meteen goed scheiden hoe wij beide andere trauma’s hadden door het gebeurde. Doormiddel van de juiste vragen, in gezamenlijke en individuele gesprekken, kon hij dit voor onszelf maar ook naar elkaar duidelijk maken. Paul werkt heel erg vanuit een positieve benadering zonder te kort te doen aan je pijn. Hij gaat daarbij ook op zoek naar achterliggende geschiedenis om je sterker en zelfverzekerder te laten voelen zodat je zelf samen, beter dan daarvoor, verder kan.  We zullen zeker weer een beroep doen wanneer we weer wat handvaten kunnen gebruiken.” (Zoetermeer)

Jet (onzekerheid – 2 hypno sessies)
“Paul heeft me in slechts 2 (hypnotherapie)sessies heel goed geholpen. Hij is heel fijn om mee te praten en hij heeft snel door waar je problemen echt in zitten. Niet het oppervlakkige verhaal maar wat er achter zit. Daardoor zit ik weer heel fijn in mijn vel en ben ik een stuk zelfverzekerder. Ik kan nu goed het verschil zien tussen een ander zijn problemen en mijn eigen gevoel.” (Zoetermeer)

RJ (vastgelopen in gevoel – 1 counselingsessie en 1 hypnosessie)
“Iets zegt in mij dat ik even niet meer weet hoe nu verder? Via google ben ik bij Paul uitgekomen. Na het lezen van een aantal recensies heb ik besloten om contact op te nemen met Paul. Het telefonisch intake gesprek verliep goed. Een afspraak voor mijn eerst sessie was snel gemaakt. Ik stapte de kamer binnen en ik voelde mij meteen op mijn gemakt bij Paul. Er stond iemand met een professionele houding en een zeer warme persoonlijkheid. Ik ben mijn eerste sessie begonnen met als doel mezelf terug te vinden, het voelen dat ik er mag zijn en het omarmen van liefde, positiviteit die ik van mensen ontvang. Ik voelde mij gehoord en begrepen door Paul. Hoe kan het dat ik mij zo leeg voel, terwijl er genoeg mensen om mijn heen zijn die mij lief hebben?
Ik moest de kracht weer vinden en ik moest mezelf weer als middelpunt in het leven plaatsen. Vanuit daar zou ik de kracht weer terug kunnen vinden en alle negatieve gedachtes weer kunnen omzetten naar het positieve. Ik ben na de eerst sessies meteen aan de slag gegaan met mijn doelen. Ik ben stil gaan staan en gaan voelen. Bij alles wat ik deed stelde ik mezelf de vraag hoe voel je je? En hoe komt het dat je je nu zo voelt. Ik had dat ene zetje van Paul nodig om mezelf weer te herpakken en te gaan leven hoe ik voor ogen had te willen leven. Ik voelde mij sterk, ik kon zelf weer liefde geven en omarmen. Alles wat je mee hebt gemaakt draag je in een rugzak mee de rugzak kan soms erg zwaar zijn twijfel dan niet als om contact met Paul op te nemen. Paul is een expert als het gaat om mensen in hun kracht te zetten en eigenliefde te laten ervaren. Paul laat je voelen wat er te voelen is en brengt je snel tot de kern. Want het mooiste dat je kunt worden ben jezelf. Ik heb uiteindelijk maar 2 sessies nodig gehad. Super bedankt Paul!”  (Zoetermeer)

Esmee (vastgelopen – 6 sessies counseling)
“Ik begon mijn sessies met erg weinig vertrouwen in mezelf en mijn kunnen. Ik zat super erg op een kantelpunt in mijn leven. Wat doe ik? Wie ben ik? Waarom gebeuren al deze dingen? Hoe ga ik verder? Vrijwel meteen voelde ik me op mijn gemak bij Paul en leefde ik zelfs een beetje toe naar elke sessie. Ik nam de tussentijdse doelen/opdrachten ook echt aan als een soort challenge en was (door de tussentijd van +/- 2 weken steeds) altijd erg bewust bezig met wat we besproken hadden. Dat is een erg prettige manier van werken (aan jezelf). Ik heb een flinke groei doorgemaakt en, ik denk mede door de hulp van Paul, inmiddels een nieuwe baan, een nieuwe liefde en vooral liefde voor mezelf (terug) gevonden. Het kan echt, soms heb je gewoon een duwtje in de goede richting nodig!  Bedankt Paul! “(Tilburg)

Ronald en Wendy (relatietherapie – 6 sessies)
“Dankzij een vriendin zijn wij bij Paul uitgekomen. Het is altijd afwachten of er een wederzijdse klik is. Maar bij Paul voel je je direct op je gemak. Paul heeft een warme persoonlijkheid en door zijn professionele houding en geduld voelt hij meer als een goede vriend dan een coach. Door de goede ervaringen hebben wij Paul weer aangeraden bij bekenden van ons. Het was geen verrassing dat ook bij onze bekenden direct een klik was met Paul. Wij als samengesteld gezin kunnen Paul echt aanraden. Bedankt voor alles Paul en succes!!”(Zoetermeer)

Anouk (laag zelfbeeld en onzeker – 6 sessies counseling)
“De sessies met Paul ervaar ik als een waardevolle investering in mezelf. Ik vond het ongelooflijk spannend om die eerste stap te zetten. ‘Wat ga ik over mezelf ontdekken tijdens de gesprekken met Paul? Durf ik het aan om te kijken waar die onzekere momenten vandaan komen?’ Door de fijne gesprekken met Paul heb ik geleerd dat jezelf beter leren kennen juist een prachtig gegeven is. In gesprek met Paul krijg je op verschillende manieren meer zelfinzicht (door bijvoorbeeld oefeningen voor je binnenwereld en fijne voorbeelden) en het zelfvertrouwen om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Mocht het in de toekomst voor mij weer nodig zijn, dan zal ik zeker Paul opnieuw benaderen voor een sessie.” (Veenendaal)

Tom (angst om relaties aan te gaan – 4 hypnotherapiesessies)
“Bij Paul heerst er een gemoedelijke sfeer en voelde ik me al snel op mijn gemak. Na vier keer een sessie te hebben gevolgd ben ik dichter tot mijn doel gekomen om het leven met open vizier aan te gaan. Ik kan oprecht zeggen dat ik positiever tegen het leven aankijk en ben tot het besef gekomen dat ik hier zelf sturing aan kan geven. Al met al een positieve en verhelderende ervaring!” (Zoetermeer)

Jozien (perefectionisme – 5 sessies counseling)
“Paul stelt verduidelijkende vragen,  kan situaties goed neerzetten en heeft humor.  Hij gaat volledig van mij/de cliënt uit. De sfeer is integer en veilig. In vrij korte tijd heb ik duidelijk gekregen waarom mijn nieuwe functie niet bij mij past. Waardoor ik op basis van de juiste afwegingen  de beslissing heb kunnen nemen om niet door te gaan in deze functie en weer terug te keren naar de werkvloer. Mij is ook duidelijk geworden dat mijn perfectionisme een onderdeel van mij is. Dat ik het niet bén. Waardoor de oplossing óók in mij ligt. Een eye-opener. Het heeft mij bevrijd! Ik kan hier aan werken en los van komen, waardoor ik zo veel fijner leef. Samen met Paul heb ik hier stappen in gezet en heb ik alle vertrouwen dat ik dit kan vasthouden.” (Sneek)

Rene (zijn levensdoel, richting kwijt – 5 sessies counseling)
“Erg prettige en ontspannen sfeer. Een berg aan positieve energie, en een vertrouwd gevoel met een beetje humor. Enorm bedankt voor alle hulp, en hoop dat je nog veel mensen mag helpen ! ” (Gemert)

Rob (onzeker over zichzelf – 7 sessies hypno en counseling)
“Je hebt mij heel goed en fijn geholpen. Door onze gesprekken heb ik inzichten gekregen over mezelf en mijn opstelling/positie ten opzichte van anderen. Ik ben weer bij mezelf gekomen.” (Zoetermeer)

Kirsten (uit haar kracht/zelfvertrouwen – 4 sessies counseling):
“Bij Paul voelde ik mij gelijk op mij gemak. Hij neemt de tijd om goed naar je te luisteren en een mooi probleem verhelderend gesprek te voeren. Hierdoor kwamen bij mij de pijnlijke plekken naar voren en werd ik letterlijk in beweging gezet. Ik luisterde weer naar mijn gevoel. Mijn angst om dingen te veranderen werd omgebogen naar rust en kracht. Hierdoor ben ik in actie gekomen waarbij ik weer open sta voor het verwezenlijken van mijn dromen. En daar zijn er al een aantal van uitgekomen. Ik voel mij krachtig en glimlach elke dag. Dit is een cadeau aan je zelf!” (Mijdrecht)

Marco (spanningen in relatie – 7 sessies counseling en relatietherapie)
“Wij vielen in onze relatie steeds in dezelfde valkuilen. Paul heeft goed naar ons geluisterd en met complementaire opdrachten en aparte sessies hebben we de valkuilen achter ons kunnen laten en schijnt de zon weer! Top!” (Zoetermeer)

Tim (paniekaanvallen – 5 sessies counseling)
“Ik ben met Paul in contact gekomen toen ik besefte dat ik aan mezelf moest werken en daar hulp bij nodig had. Voor ik bij Paul terecht kwam ben ik eerst bij twee andere partijen/therapeuten geweest, maar daar had ik geen klik mee. Met Paul had ik wel een klik, ik denk door zijn ervaring, betrokkenheid en open en directe aanpak. Door enkele omstandigheden in een kort tijdbestek speelden er bij mij zeer negatieve gevoelens. Paul heeft mij in enkele sessies geholpen tot de kern van het probleem door te dringen. Hierdoor heb ik enorm veel over mezelf geleerd en heb ik kunnen verwerken. Het doel dat wij in de eerste sessie hebben gesteld is volledig behaald. Daarbij sta ik nu ook veel openhartiger in het leven, en dat straalt positief af op mijn omgeving. Enorm gelukkige ervaring, bedankt!” (Zoetermeer)

Sjoerd (15 jaar – faalangst – 4 sessies counseling)
Mail van zijn moeder:
“Ha Paul,
Hier de vele woorden van Sjoerd (15 jaar): “Fijn om mee te praten.” Meer komt er niet uit. “Dat is het”, zegt hij.
Hij is blij en vrolijk en speelt veel piano. Hij zit goed in zijn vel. Dank je wel.” (Amsterdam)

T. (relatieproblemen – 5 sessies counseling en relatietherapie)
“Wij voelden ons niet meer gezien en gehoord in onze relatie, wat zich uitte in spanning en irritatie. Daarom besloten we in  therapie te gaan. Door de gesprekken met Paul leerde we elkaar weer te accepteren en de positieve kanten van elkaar te zien. Paul kan goed samenvatten en je helpen je gevoel te omschrijven en ieders aandeel in situaties op een respectvolle manier te benoemen. We hebben veel van hem geleerd. We zijn Paul erg dankbaar. “ (Zoetermeer)

Patrick (divers. m.n. teveel alcohol – 4 sessies plus 4 coachsessies)
“Ik voelde mij snel op mijn gemak bij Paul. Paul is een prettige en deskundige gesprekspartner en weet snel tot de kern van het vraagstuk door te dringen.
Dit gaf ons het inzicht om doelgericht tot een behandeling over te kunnen gaan. Met de hypno-sessies plantte Paul de zaadjes die nodig waren om verder te kunnen met mijn leven na een moeilijke en lange periode met veel tegenslag, angst, pijn en verdriet. Met de hypno-sessies heb ik het verleden een plekje kunnen geven en is de rugzak die ik bij mij draag, draagbaar geworden. Er is een stukje rust terug gekomen in mijn leven waardoor ik weer vooruit kan. De hierop volgende coaching sessies vond ik een fijne toevoeging op wat wij gestart waren om op die manier de veranderingen in kaart te kunnen brengen en de vruchten te plukken van de doelen die wij gesteld hadden. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle ervaring” (Zoetermeer)

Ellen (wat overgewicht – 2 sessies)
“Paul je bent een mooi mens met een groot hart voor zijn medemens. De behandelingen die ik bij jou heb gehad waren effectief voor het loslaten van oud zeer. Het viel me op dat ik al snel meer energie en rust kreeg.
Je bent kundig in je vak en ik wil je dan ook bedanken voor de fijne begeleiding” (Maastricht).

Marjet (Hoge bloeddruk – 2 sessies)
“Ik had een te hoge bloeddruk door stress. Ik had geen ervaring met hypnotherapie. De betrokkenheid en rustige werkwijze van Paul heb ik als heel positief ervaren. Na twee sessies was mijn bloeddruk gedaald naar normale waarden. Zeker aan te raden” (Zoetermeer).

Ton (overmatige jaloezie – 1 sessie hypno )
“Ik heb zeker het gevoel dat het gewerkt heeft. Ik voel me veel rustiger en kan de dingen om me heen veel makkelijker los laten” (Den Haag).

Mirjam (24 jaar lang slaapprobleem – 1 hypno sessie)
“Inmiddels gaat het zeker al een stukje beter. Ik heb sommige nachten 6 uur in een stuk kunnen slapen en dat maakt echt al een groot verschil! En het weer in slaap vallen lukt ook beter na het wakker worden tussendoor. Er zijn nog steeds nachten die beter kunnen, maar zeker ben ik al heel tevreden en heb ook meer energie” (Leiden).

August (niet los kunnen laten verbroken relatie – 1 hypno sessie):
“Het gaat goed met mij, al had ik in het begin nog een paar moeilijke weken/dagen, maar het gaat nu veel beter. Ik voel dat ik gelukkig bijna tot mijn volledige verlossing ben. Tijd zal het leren. Dank u wel voor uw tijd en energie en misschien tot binnenkort voor mijn tweede sessie” (Rotterdam).

Mirjam (sportblessure knie – 1 hypno sessie)
“De eerste twee dagen erna had ik voor het eerst helemaal geen pijn aan m’n knie. Een geweldig gevoel! Heel bijzonder ook want m’n vriend en ik gingen twee dagen naar Engeland waar we een paar uur door een stadje hebben geslenterd. Normaal gesproken is dat een trigger voor pijn maar toen helemaal niet. Het waren de gelukkigste dagen in maanden! Sindsdien gaat het goed vooruit. Pijnvrij ben ik niet want ik voer nu de belasting op.
Het hoort zo dat dit met wat pijn gepaard gaat. Wel liep ik een maand geleden nog 3 km per training en nu al 9!
Ook merkte ik meer vertrouwen te hebben in de situatie al zijn er ook nog onzekere momenten doordat het wel nog aanwezig is. Met deze onzekerheid gaat ‘het roze olifant effect’ gepaard en dan probeer ik toe te passen wat jij tijdens de hypnose vertelde. Verder heb ik wat meer vertrouwen in mijn eigen oordeel op andere fronten van het leven, met name op het werk. Je had het dus goed dat hier ook nog wat issues waren” (Delft).

Chantal (afvallen – 3 hypno sessies)
“Het gaat goed met me. Ik ben krachtig en heb mooie beslissingen genomen. Voel me niet schuldig over mijn eet patroon wat erg verbeterd is. Daarnaast voel ik me fitter, ondanks het stoppen op de sportschool” (Pijnacker).

Thom (Ernstig nagelbijten t.g.v. traumatische jeugd – 2 hypno sessies)
“Het gaat heel goed met mij en en het lijkt dat alle problemen waar ik tegen aan liep zo goed als weg zijn. Als nog mijn dank daarvoor!” (Zoetermeer).

Lloyd (ruim 30 jaar gok-verslaafd – 2 hypno sessies)
“Ik ben na je behandelingen beter in balans en het lijkt erop dat mijn gokdrang behoorlijk is afgenomen, alsof ik een afkeer ervoor aan het ontwikkelen ben! Wel ben ik humeurig en emotioneel de laatste tijd. Zodra ik uit het buitenland terug ben, neem ik contact met je op voor de laatste sessie als dat nog nodig is” (Den Haag).