Anouk (laag zelfbeeld en onzeker – 6 sessies counseling)
“De sessies met Paul ervaar ik als een waardevolle investering in mezelf. Ik vond het ongelooflijk spannend om die eerste stap te zetten. ‘Wat ga ik over mezelf ontdekken tijdens de gesprekken met Paul? Durf ik het aan om te kijken waar die onzekere momenten vandaan komen?’ Door de fijne gesprekken met Paul heb ik geleerd dat jezelf beter leren kennen juist een prachtig gegeven is. In gesprek met Paul krijg je op verschillende manieren meer zelfinzicht (door bijvoorbeeld oefeningen voor je binnenwereld en fijne voorbeelden) en het zelfvertrouwen om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Mocht het in de toekomst voor mij weer nodig zijn, dan zal ik zeker Paul opnieuw benaderen voor een sessie.” (Veenendaal)

Tom (angst om relaties aan te gaan – 4 hypnotherapiesessies)
Bij Paul heerst er een gemoedelijke sfeer en voelde ik me al snel op mijn gemak. Na vier keer een sessie te hebben gevolgd ben ik dichter tot mijn doel gekomen om het leven met open vizier aan te gaan. Ik kan oprecht zeggen dat ik positiever tegen het leven aankijk en ben tot het besef gekomen dat ik hier zelf sturing aan kan geven. Al met al een positieve en verhelderende ervaring! (Zoetermeer)

Jozien (perefectionisme – 5 sessies counseling)
“Paul stelt verduidelijkende vragen,  kan situaties goed neerzetten en heeft humor.  Hij gaat volledig van mij/de cliënt uit. De sfeer is integer en veilig. In vrij korte tijd heb ik duidelijk gekregen waarom mijn nieuwe functie niet bij mij past. Waardoor ik op basis van de juiste afwegingen  de beslissing heb kunnen nemen om niet door te gaan in deze functie en weer terug te keren naar de werkvloer. Mij is ook duidelijk geworden dat mijn perfectionisme een onderdeel van mij is. Dat ik het niet bén. Waardoor de oplossing óók in mij ligt. Een eye-opener. Het heeft mij bevrijd! Ik kan hier aan werken en los van komen, waardoor ik zo veel fijner leef. Samen met Paul heb ik hier stappen in gezet en heb ik alle vertrouwen dat ik dit kan vasthouden.” (Sneek)

Rene (zijn levensdoel, richting kwijt – 5 sessies counseling)
“Erg prettige en ontspannen sfeer. Een berg aan positieve energie, en een vertrouwd gevoel met een beetje humor. Enorm bedankt voor alle hulp, en hoop dat je nog veel mensen mag helpen ! ” (Gemert)

Rob (onzeker over zichzelf – 7 sessies hypno en counseling)
“Je hebt mij heel goed en fijn geholpen. Door onze gesprekken heb ik inzichten gekregen over mezelf en mijn opstelling/positie ten opzichte van anderen. Ik ben weer bij mezelf gekomen.” (Zoetermeer)

Kirsten (uit haar kracht/zelfvertrouwen – 4 sessies counseling):
“Bij Paul voelde ik mij gelijk op mij gemak. Hij neemt de tijd om goed naar je te luisteren en een mooi probleem verhelderend gesprek te voeren. Hierdoor kwamen bij mij de pijnlijke plekken naar voren en werd ik letterlijk in beweging gezet. Ik luisterde weer naar mijn gevoel. Mijn angst om dingen te veranderen werd omgebogen naar rust en kracht. Hierdoor ben ik in actie gekomen waarbij ik weer open sta voor het verwezenlijken van mijn dromen. En daar zijn er al een aantal van uitgekomen. Ik voel mij krachtig en glimlach elke dag. Dit is een cadeau aan je zelf!” (Mijdrecht)

Marco (spanningen in relatie – 7 sessies counseling)
“Wij vielen in onze relatie steeds in dezelfde valkuilen. Paul heeft goed naar ons geluisterd en met complementaire opdrachten en aparte sessies hebben we de valkuilen achter ons kunnen laten en schijnt de zon weer! Top!” (Zoetermeer)

Tim (paniekaanvallen – 5 sessies counseling)
“Ik ben met Paul in contact gekomen toen ik besefte dat ik aan mezelf moest werken en daar hulp bij nodig had. Voor ik bij Paul terecht kwam ben ik eerst bij twee andere partijen/therapeuten geweest, maar daar had ik geen klik mee. Met Paul had ik wel een klik, ik denk door zijn ervaring, betrokkenheid en open en directe aanpak. Door enkele omstandigheden in een kort tijdbestek speelden er bij mij zeer negatieve gevoelens. Paul heeft mij in enkele sessies geholpen tot de kern van het probleem door te dringen. Hierdoor heb ik enorm veel over mezelf geleerd en heb ik kunnen verwerken. Het doel dat wij in de eerste sessie hebben gesteld is volledig behaald. Daarbij sta ik nu ook veel openhartiger in het leven, en dat straalt positief af op mijn omgeving. Enorm gelukkige ervaring, bedankt!” (Zoetermeer)

Sjoerd (15 jaar – faalangst – 4 sessies counseling)
Mail van zijn moeder:
“Ha Paul,
Hier de vele woorden van Sjoerd (15 jaar): “Fijn om mee te praten.” Meer komt er niet uit. “Dat is het”, zegt hij.
Hij is blij en vrolijk en speelt veel piano. Hij zit goed in zijn vel. Dank je wel.” (Amsterdam)

T. (relatieproblemen – 5 sessies counseling)
“Wij voelden ons niet meer gezien en gehoord in onze relatie, wat zich uitte in spanning en irritatie. Daarom besloten we in  therapie te gaan. Door de gesprekken met Paul leerde we elkaar weer te accepteren en de positieve kanten van elkaar te zien. Paul kan goed samenvatten en je helpen je gevoel te omschrijven en ieders aandeel in situaties op een respectvolle manier te benoemen. We hebben veel van hem geleerd. We zijn Paul erg dankbaar. “ (Zoetermeer)

Theo (paniekaanvallen – 5 sessies hypno-coaching)
“Ik ben met Paul in contact gekomen toen ik besefte dat ik aan mezelf moest werken en daar hulp bij nodig had. Voor ik bij Paul terecht kwam ben ik eerst bij twee andere partijen/therapeuten geweest, maar daar had ik geen klik mee. Met Paul had ik wel een klik, ik denk door zijn ervaring, betrokkenheid en open en directe aanpak. Door enkele omstandigheden in een kort tijdbestek speelden er bij mij zeer negatieve gevoelens. Paul heeft mij in enkele sessies geholpen tot de kern van het probleem door te dringen. Hierdoor heb ik enorm veel over mezelf geleerd en heb ik kunnen verwerken. Het doel dat wij in de eerste sessie hebben gesteld is volledig behaald. Daarbij sta ik nu ook veel openhartiger in het leven, en dat straalt positief af op mijn omgeving. Enorm gelukkige ervaring, bedankt!” (Zoetermeer)

Patrick (divers. m.n. teveel alcohol – 4 sessies plus 4 coachsessies)
“Ik voelde mij snel op mijn gemak bij Paul. Paul is een prettige en deskundige gesprekspartner en weet snel tot de kern van het vraagstuk door te dringen.
Dit gaf ons het inzicht om doelgericht tot een behandeling over te kunnen gaan. Met de hypno-sessies plantte Paul de zaadjes die nodig waren om verder te kunnen met mijn leven na een moeilijke en lange periode met veel tegenslag, angst, pijn en verdriet. Met de hypno-sessies heb ik het verleden een plekje kunnen geven en is de rugzak die ik bij mij draag, draagbaar geworden. Er is een stukje rust terug gekomen in mijn leven waardoor ik weer vooruit kan. De hierop volgende coaching sessies vond ik een fijne toevoeging op wat wij gestart waren om op die manier de veranderingen in kaart te kunnen brengen en de vruchten te plukken van de doelen die wij gesteld hadden. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle ervaring” (Zoetermeer)

Ellen (wat overgewicht – 2 sessies)
“Paul je bent een mooi mens met een groot hart voor zijn medemens. De behandelingen die ik bij jou heb gehad waren effectief voor het loslaten van oud zeer. Het viel me op dat ik al snel meer energie en rust kreeg.
Je bent kundig in je vak en ik wil je dan ook bedanken voor de fijne begeleiding” (Maastricht).

Marjet (Hoge bloeddruk – 2 sessies)
“Ik had een te hoge bloeddruk door stress. Ik had geen ervaring met hypnotherapie. De betrokkenheid en rustige werkwijze van Paul heb ik als heel positief ervaren. Na twee sessies was mijn bloeddruk gedaald naar normale waarden. Zeker aan te raden” (Zoetermeer).

Ton (overmatige jaloezie – 1 sessie)
“Ik heb zeker het gevoel dat het gewerkt heeft. Ik voel me veel rustiger en kan de dingen om me heen veel makkelijker los laten” (Den Haag).

Mirjam (24 jaar lang slaapprobleem – 1 hypno sessie)
“Inmiddels gaat het zeker al een stukje beter. Ik heb sommige nachten 6 uur in een stuk kunnen slapen en dat maakt echt al een groot verschil! En het weer in slaap vallen lukt ook beter na het wakker worden tussendoor. Er zijn nog steeds nachten die beter kunnen, maar zeker ben ik al heel tevreden en heb ook meer energie” (Leiden).

August (niet los kunnen laten verbroken relatie – 1 hypno sessie):
“Het gaat goed met mij, al had ik in het begin nog een paar moeilijke weken/dagen, maar het gaat nu veel beter. Ik voel dat ik gelukkig bijna tot mijn volledige verlossing ben. Tijd zal het leren. Dank u wel voor uw tijd en energie en misschien tot binnenkort voor mijn tweede sessie” (Rotterdam).

Mirjam (sportblessure knie – 1 hypno sessie)
“De eerste twee dagen erna had ik voor het eerst helemaal geen pijn aan m’n knie. Een geweldig gevoel! Heel bijzonder ook want m’n vriend en ik gingen twee dagen naar Engeland waar we een paar uur door een stadje hebben geslenterd. Normaal gesproken is dat een trigger voor pijn maar toen helemaal niet. Het waren de gelukkigste dagen in maanden! Sindsdien gaat het goed vooruit. Pijnvrij ben ik niet want ik voer nu de belasting op.
Het hoort zo dat dit met wat pijn gepaard gaat. Wel liep ik een maand geleden nog 3 km per training en nu al 9!
Ook merkte ik meer vertrouwen te hebben in de situatie al zijn er ook nog onzekere momenten doordat het wel nog aanwezig is. Met deze onzekerheid gaat ‘het roze olifant effect’ gepaard en dan probeer ik toe te passen wat jij tijdens de hypnose vertelde. Verder heb ik wat meer vertrouwen in mijn eigen oordeel op andere fronten van het leven, met name op het werk. Je had het dus goed dat hier ook nog wat issues waren” (Delft).

Chantal (afvallen – 3 hypno sessies)
“Het gaat goed met me. Ik ben krachtig en heb mooie beslissingen genomen. Voel me niet schuldig over mijn eet patroon wat erg verbeterd is. Daarnaast voel ik me fitter, ondanks het stoppen op de sportschool” (Pijnacker).

Thom (Ernstig nagelbijten t.g.v. traumatische jeugd – 2 hypno sessies)
“Het gaat heel goed met mij en en het lijkt dat alle problemen waar ik tegen aan liep zo goed als weg zijn. Als nog mijn dank daarvoor!” (Zoetermeer).

Lloyd (ruim 30 jaar gok-verslaafd – 2 hypno sessies)
“Ik ben na je behandelingen beter in balans en het lijkt erop dat mijn gokdrang behoorlijk is afgenomen, alsof ik een afkeer ervoor aan het ontwikkelen ben! Wel ben ik humeurig en emotioneel de laatste tijd. Zodra ik uit het buitenland terug ben, neem ik contact met je op voor de laatste sessie als dat nog nodig is” (Den Haag).